zaterdag 22 oktober 2011

workshop vieren

Gisteren vierden we in 't Ateljeeke een boekbindworkshop "koptische binding". Natuurlijk weet ik ook wel dat in goed Nederlands een workshop wordt gevolgd dan wel gegeven.
En tóch geeft die eerste zin goed het gevoel weer dat zowel lesgever als cursisten hadden na afloop van de workshop.Het doel van een cursus/workshop is in de eerste plaats het LEREN van iets.
Als lesgever streef ik ernaar het overbrengen van kennis niet alleen "technisch" gezien goed te doen, maar ook om dit in een aangename en ontspannen sfeer te doen. Voorop staat: goede uitleg & hulp  geven en een duidelijke beschrijving waarmee cursisten thuis uit de voeten kunnen. En er moet zeker gewerkt worden tijdens de workshop!
Daarnaast vind ik het belangrijk dat er "gevierd" wordt. Dat het gezellig is en er een fijne sfeer hangt. Het is altijd fijn als er chemie is tussen de mensen - iets dat er gisteren duidelijk was!
Als iedereen na afloop met een mooi zelfgemaakt boek en een goed gevoel over hoe de dag verlopen is huiswaarts gaat, dan is mijn missie geslaagd.... ;-D


Janine    -     Helmi    -      Miek       -      Jolette       -        Liesbeth   en Liesbeths moeder;
mijn dank voor jullie bijdrage aan deze leuke dag.
Meer foto's vinden jullie op de bovengenoemde blogs.

7 opmerkingen:

 1. Het was gewoonweg TOP ! Zie mijn blog!
  Annie ik kom zeker terug. Bedankt voor de leerzame en gezellige viering! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een super viering!!!
  Vond het erg gezellig en zie uit naar een evt. vervolg wb mini boekjes!
  Fijn weekend,

  Jolette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volgens mij zijn ze allemaal heel tevreden en vol boekbindplannen huiswaarts gekeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nogmaals bedankt voor de fijne en gezellige workshop. De tover-verf heb ik al gebruikt met de kinderen. Ze waren enthousiast.
  Fijn weekend, Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was inderdaad een fijne dag en er zijn mooie boeken gemaakt. Ik vind het heerlijk om mensen te besmetten met het boekbind-virus want het is een geweldige hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. daar kom ik nog achteraan ☺ OOk ik vind je tekst zo passend, ik 'teer' op zulke dagen en geniet er met volle teugen van!! Komplimenten aan jou en je geduld en vooral je creatief enthousiasme. Tot een vlg viering ☺ Janine

  BeantwoordenVerwijderen