donderdag 24 oktober 2013

en dan nu ... terug naar "normaal"

Al stukjes hakkend terug naar "normaal", dat is het streven. De zomerperiode heeft toch voor het grootste deel in het teken gestaan van ziek zijn en de bijbehorende behandelingen en ziekenhuisbezoeken.
Twee weken geleden kreeg ik de (in elk geval voorlopig) laatste chemokuur en langzaam maar zeker begin ik daarvan op te knappen. Mijn energiepeil is nog minnetjes maar ook dat komt wel weer goed.
Vanaf afgelopen maandag ben ik bewust bezig met het weer oppakken van het gewone dagelijkse leven.
Doordat de chemo er flink ingehakt heeft was bijvoorbeeld "even de fiets pakken en boodschappen doen" helemaal niet vanzelfsprekend. Ook op huishoudelijk gebied bleven dingen liggen. En hoewel ik zeker geen poetsgek ben, heb ik toch graag een schoon en opgeruimd huis!
"Normaal" is ook: lekker koken met verse ingrediƫnten. De eerste week na een kuur zit dat er echt niet in; alles wat met eten te maken heeft staat me tegen en alleen de geur al maakt me misselijk. Gelukkig is nu de eetlust terug en kan ik weer zelf aan de slag.
Een lekker brood bakken bijvoorbeeld:


Sociale contacten stonden op een laag pitje en ook dat wil ik graag weer oppakken. En dan heb ik het nog niet gehad over lekker creatief bezig zijn... :-)
Zoals het er nu uitziet ben ik het eerste weekend van november weer van de partij op de Boekkunstbeurs in Leiden - yes!!!

6 opmerkingen:

 1. Welkom terug in blogland. Goed dat je er in Leiden kan bij zijn, want je keek er zo naar uit. Voor mij is dit net een beetje te ver.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoop dat je leven weer vlug normaal wordt, en veel lezier op de boekbindbeurs, kan zelf niet gaan want ben net thuis van rugoperatie ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker eens de tafel van ons boekbindcollectief 14X14 bezoeken!
  Tot in Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om te lezen. Dat het iedere dag een stapje vooruit mag gaan voor je! gr.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen