dinsdag 22 november 2011

Secret Belgian Binding

De Secret Belgian Binding stond al langere tijd "in de wacht" om uitgeprobeerd te worden, maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van. Jaren geleden zag ik in Leiden op de boekkunstbeurs een demonstratie van deze binding en ik vond het maar ingewikkeld.... Vandaag ben ik er dan toch maar eens voor gaan zitten en heb een boek in deze binding gemaakt. Helemaal tevreden ben ik nog niet - bij deze versie zit het boekblok me niet stevig genoeg aan de kaft. Ik heb nog een aantal andere beschrijvingen die ik binnenkort ga uitproberen zodat ik kan vergelijken. Hier mijn eerste poging:

8 opmerkingen:

 1. MOOI, nu moet ik misschien nog eens naar je workshop komen. Ik heb het heel erg druk, maar als er weer tijd voor is kom ik graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't ziet er wel mooi uit. Bij mijn eerste (en enige tot nu) valt de rug er steeds uit, is dat bij jou ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Helmi: er komen er nog genoeg hoor! ;)

  @Dymphie: op zich is het boekje stevig genoeg en de rug zit ook vast. Wat mij stoort is dat het boekblok maar op 2 plaatsen vast zit aan de kaft en daardoor is er aan boven- en onderkant van het boekblok & kaft vrij veel ruimte. Tja - je bent perfectionist of niet hè..... (toch wel lastig soms, eh vaak...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ziet dit er geweldig uit. Meid, grote bewondering voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die staat ook nog op mijn 'to do' lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal mooi!
  En ik kom graag nog eens op les bij je!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Annie, wat mooi!!! Ik krijg serieus jeukende vingers!!! Super! Kan het boek helemaal plat open zoals bij de Koptische binding?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank Ladies!
  @Mandy: het boek kan idd nagenoeg plat open liggen.

  BeantwoordenVerwijderen