maandag 31 december 2012

uitslag give-away

De winnaar van de give-away is geworden:


en omdat het de laatste dag van het jaar is heb ik besloten nóg een boek cadeau te doen ... ;-)

De winnaar hiervan is geworden:Bernardine en Joke, mailen jullie svp jullie adres door dan gaan ze zo snel mogelijk op de bus!

smoel en meer

De laatste smoel van dit jaar:


En dan dit nog: vanmorgen de laatste pagina's in mijn huidige dagboek gevuld met een terugblik op een veelbewogen jaar.Ik wil iedereen bedanken voor het meeleven en de lieve woorden van steun die ik via internet of "in het echt" mocht ontvangen. Een fijne jaarwisseling en een gelukkig en vooral gezond 2013!Overigens: straks maak ik de winnaar van de give-away bekend.

zondag 30 december 2012

een smoeltje

Tussen de bedrijven door een smoeltje gemaakt:En het is nog waar ook: van brood bakken word je gelukkig... Het ruikt zo lekker "huiselijk".  En als je het deeg op de ouderwetse manier met je handen kneedt, kun je  lekker je frustaties uitleven - net zoals dat bij nat vilten soms het geval is. Therapeutisch!

donderdag 27 december 2012

give-away

Nog even en we schrijven 2013 ... Toen ik begin maart de diagnose "niet te genezen kanker" kreeg,  had ik er niet echt vertrouwen in dat ik de feestdagen nog zou meemaken; zó slecht zag het er toen uit. Ik ben er nog, en dat vier ik met een cadeautje. In het nieuwe jaar een frisse start maken in een nieuw journal? Laat dan uiterlijk 30 december een reactie achter op deze blogpost en je maakt kans op dit:


Journal/schetsboek in de Secret Belgian Binding, afmeting 16,5x25,5cm., binnenwerk 160 grams tekenpapier.
Op 31 december zal ik de winnaar bekend maken. Succes!dinsdag 18 december 2012

tetra-tetra flexagon

Een hele mond vol, maar zo heet boekje 56 nu eenmaal... Net als boekje nummer 53 een "toverboekje" waarbij je door om te vouwen elke keer een andere afbeelding te zien krijgt. Deze keer heb ik er een kalender voor 2013 van gemaakt: (ik geloof dus niet in het vergaan van de wereld op 21 december!)


zaterdag 15 december 2012

smoelen

Terug van weggeweest: SMOELEN. In januari van dit jaar begon ik mijn eerste smoelen-boekje en begin maart was dat exemplaar vol. Boekjes genoeg hier in huize Bodelier en dus ben ik gisteren een nieuw smoelen(en meer)-boekje gestart. De eerste 2 pagina's:

vrijdag 14 december 2012

boekje nummer 55

Het binden van een boek gaat niet altijd foutloos en zo krijg je op den duur een voorraadje "afval".  Bijvoorbeeld katernen waar de gaatjes verkeerd zijn geprikt of katernen die bij het naaien beschadigd zijn.
Nu wordt er hier zelden iets zomaar weggegooid en hergebruik staat hoog in het vaandel!
Vanmorgen een stapeltje van die mislukte katernen opnieuw gesneden en gebruikt voor nummer 55:


Een kleintje; ± 10 cm hoog en 9 cm breed. Altijd makkelijk om bij de hand te hebben!

woensdag 12 december 2012

oudjes

Bij het opruimen kwam ik nog wat "oudjes" tegen; pagina's uit een dagboek van zo'n 10 jaar geleden.


Dat ik daar het geduld voor heb gehad!


iets minder bewerkelijk...


Deze is wat jonger - dateert van 2005

Je komt nog eens wat tegen bij het opruimen!

zondag 9 december 2012

nummer 53 en 54

Boekje nummer 53 van mijn 100 boeken project is een "square flexagon" - een puzzel/toverboekje om mee te spelen. Door om en om te vouwen krijg je steeds een andere afbeelding.


Ik heb gekozen voor een vrij eenvoudige variant met vier verschillende afbeeldingen. Op internet zijn talloze voorbeelden te zien met werkelijk prachtexemplaren ertussen. Hier is een leuke:
square flexagon

Het is niet altijd gemakkelijk om inhoud voor een boekje te verzinnen en bij dit model moet de inhoud ook bij de vorm passen. Een tijdje geleden kwam ik op dit blog een leuke tutorial tegen om van een inktvlek een vogeltje te maken, en zo is dit boekje aan zijn inhoud gekomen.
Nummer 54 is een doosje gemaakt uit 4 cirkels om het boekje in te doen.

Het doosje:


En het boekje:

Op naar nummer 55!

woensdag 5 december 2012

dagboek/journal

Zo af en toe (ahem) doe ik nog wat anders dan boekjes maken. Werken -eigenlijk moet ik zeggen "spelen"- in mijn dagboek bijvoorbeeld. Zoals hier:


en hier:


Het blijft heerlijk om te doen ...

dinsdag 4 december 2012

nummer 52

nummer 52 van mijn 100 boeken project is opnieuw een accordion book, ook wel leporello genoemd.


Aan de ene kant: BLIND DATES ...


En aan de andere kant: een onzingedicht

maandag 3 december 2012

tekenmappen/koffers te koop

Mocht je interesse hebben in  (gebruikte) tekenmappen/koffers dan heb ik wat voor je:


€12 excl. verzendkosten


€10 excl. verzendkosten


€8 excl. verzendkosten€6 excl. verzendkosten


€5 excl. verzendkosten

en tot slot:

€6 excl. verzendkosten
Ze kunnen natuurlijk ook afgehaald worden.

oude liefde ...

"oude liefde roest niet" is het spreekwoord. Ik denk dat dat ook voor oude hobby's geldt. Kalligraferen was heel wat jaartjes een zeer geliefde bezigheid voor mij, maar in de loop van de tijd begonnen mijn pennen toch wat roestig te worden. Zó veel leuke hobby's om mee bezig te zijn en een etmaal heeft nu eenmaal maar 24 uren. Daarvan moet je er toch ook een aantal slapend doorbrengen...
Hier een paar "oudjes", werkstukken uit een eindpresentatie van een cursus in het jaar 1996:Het werkstuk in blauw/groen was het uitgangspunt voor de zwart/wit versies hier beneden. De opdracht was: vergroot een stukje uit je oorspronkelijke werk tot bijna abstract en maak daar dan een nieuw werk mee. Gebruik dezelfde tekst.


En nu ik dit zit te tikken krijg ik warempel zin om die pen weer eens ter hand te nemen!